Lediga tjänster

ADVOKATBYRÅN SÖKER TVÅ DRIVNA JURISTER MED INRIKTNING MOT SVENSK OCH INTERNATIONELL FAMILJERÄTT

För att möta en hög efterfrågan samt då advokatbyrån arbetar med ett större mål söker vi en eller två engagerade och noggranna jurister som brinner för familjerätten med start redan under våren och gärna så snart som möjligt.

Arbetet innefattar att företräda klienter som befinner sig i svåra situationer, vilket kräver att du har erfarenhet och yrkesskicklighet inom främst familjerätten men det är även meriterande ifall du har erfarenhet av brottmål och vi söker därför just dig som brinner för de humanjuridiska frågorna.

Arbetet innebär till stor del att företräda klienter inom svensk och internationell familjerätt men kan även innebära att åta sig målsägandebiträdesuppdrag eller andra domstolsuppdrag.

På advokatbyrån kommer du komma i kontakt med många internationella klienter runt om i världen då advokatbyrån ofta är anlitad i internationella barnbortförandeärenden vilket innebär att du kommer att ha regelbunden kontakt med utländska platsombud och domstolar utomlands varför det är viktigt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.

Vi söker dig som både kan vara en lagspelare då du kommer att arbeta i advokatbyråns olika pågående ärenden samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt då du tidigt får klientkontakter som innebär att du kommer att arbeta med stort eget ansvar från start till mål.

Vi ser gärna att du tycker om att arbeta med människor, är driven, effektiv och bra på att samarbeta, och att du som person är du ordningssam, mål- och uttåtriktad och kan prestera med hög kvalitet även under ett högt arbetsstempo. Arbetet innebär självständiga kontakter med klienter, domstolar, myndigheter och andra aktörer i ärendena därför är det meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du bör ha goda teoretiska och praktiska kunskaper samt minst 2 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, företrädesvis från advokatbyrå eller domstol. Fullgången tingstjänstgöring är meriterande.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning, betyg och referenser behöver vara oss tillhanda så snart som möjligt då vi rekryterar löpande.

Ansökan skickas till:

Advokatbyrån Jessica Sandberg AB
Box 5297
102 46 Stockholm

Eller via: info@advokatsandberg.se